Macarons

Ingredienser
Kakor:
2,5 dl mandelmjöl
4 dl florsocker
3 äggvitor
0,5 dl strösocker
några droppar röd karamellfärg
1,5 msk kakao
 
Hallonfyllning:
100 g philadelphiaost
2,5 dl florsocker
0,5 dl hallon
ev. några droppar röd karamellfärg
 
Chokladfyllning:
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
2,5 msk kakao
 
Gör så här
Kakor:
1. Blanda mandelmjölet och florsockret i en bunke.
2. Vispa äggvitorna med elvisp i en annan bunke. 
3. Tillsät strsockret till äggvitorna och fortsätt vispa till en ganska fast marängsmet, ca 3 min.
4. Blanda ner de torra ingredienserna och rör om tills du får en jämn smet.
5. Häll hälften av smeten i en annan bunke.
6. Tillsätt karamellfärg i den ena bunken och kakao i den andra. 
7. Spritsa sedan ut ca 30 kakor av varje färg på plåtar med bakplåtspapper.
8. Låt sedan kakorna vila i ca en timme (detta gör att kakorna inte spricker i ugnen).
9. Sätt ugnen på 125 grader.
10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. 
11. Låt sedan kakorna svalna ordentligt.
 
Hallonfyllning:
1. Blanda philadelphiaost och florsocker i en skål.
2. Mosa hallonen. 
3. Tillsätt hallonen och blanda till en jämn, ganska tjock kräm.
 
Chokladfyllning:
1. Blanda philadelphiaost, florsocker och kakao i en skål. Det ska bli en jämn, ganska tjock kräm.
 
Montering:
1. Spritsa hallonfyllningen på undersidan av hälften av de rosa kakorna. Och täck sedan med den andra hälften av kakorna. Så att dem får som en undersida och ett lock med fyllning emellan.
2. Spritsa chokladfyllningen på undersidan av hälften av de bruna kakorna. Och täck sedan även dem med de resterande kakorna. 
3. Kakorna kan serveras direkt, men förvaras senare i kylskåp.
 
 
 
 
 
Så här blev mina macarons. De blev precis som jag ville ha dem, de fick något hårdare skal men var ändå lite sega och mjuka i mitten. Bjöd familjen på dessa idag och de blev faktiskt väldigt omtyckta, speciellt bland mina småsyskon hahah. Så att dessa kan jag verkligen rekommendera!
 
 
Ida
2017-06-15 @ 23:07:46
URL: http://detfinnsbaranu.se

Ser jättegoda ut!

Svar: Tack! De var riktigt goda faktiskt ;)
Sanna bakblogg

starsinlife.blogg.se
2017-06-16 @ 13:42:10
URL: http://starsinlife.blogg.se/

Åhh vad fina! Så gott det ser ut ;) vad många goda recept du har, jag brinner oxå för bakning.

Svar: Tack så mycket! De var verkligen goda, och kul att du också tycker om bakning!
Sanna bakblogg

Svart-Stina
2017-06-16 @ 14:21:12
URL: http://www.svartstina.se

Har aldrig bakat macarons, men lite sugen på att göra en lila variant med lavendelsmak... Är det svårt att få dom jämna? Dina blev fina.

Svar: Tack! Jag skulle nog vilja säga att det ändå är ganska lätt att få till fina macarons, så länge man följer receptet och låter dem vila innan man stoppar dem i ugnen. Låter jättespännande med lavendelsmak, och tycker verkligen du ska testa!
Sanna bakblogg

Days by Johanna
2017-06-16 @ 21:29:51
URL: http://daysbyjohanna.se

Ser smarriga ut!

Svar: Tack så mycket! :)
Sanna bakblogg

Lias
2017-06-17 @ 09:12:31
URL: http://lisajungqvist.blogg.se

Men shit dem ser så proffsiga ut!!! YUMMY! Duktig du är!

Svar: Vad snäll du är, tack så mycket! :)
Sanna bakblogg

Hanna Karlsson
2017-06-17 @ 20:55:07
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Så gott det låter!

Svar: Tack så mycket! :)
Sanna bakblogg

Mirre Sweetwords
2017-06-17 @ 23:02:43
URL: http://myflowergirl.blogg.se/

Så gott

Svar: Ja verkligen! :)
Sanna bakblogg

Emma
2017-06-18 @ 10:24:09
URL: http://theloveforfodd.blogg.se

Åh så gott!
Å du fick till den där kronan som är så viktig.

Svar: Tack! Vad snäll du är!
Sanna bakblogg

Caroline
2017-06-18 @ 11:45:33
URL: http://ironheart.blogg.se

Så fina macarons. :) Ser jättegott ut.

Svar: Tack så mycket! :)
Sanna bakblogg

Ylva Knutsson
2017-06-18 @ 21:35:19
URL: http://englesbygdsjntasvardag.blogg.se/

Vilka fina!=)

Svar: Tack så mycket! :)
Sanna bakblogg

Lina Johansson
2017-06-19 @ 06:53:27
URL: http://linaulrika.blogg.se

Wow, ser fantastiska ut! Mina spricker aaaaaalltid så jag har gett upp. Men bra jobbat! :)

Svar: Tack så mycket, vad snäll du är! Det bästa tipset för att slippa att macaronsen spricker skulle jag nog säga är att låta dem vila länge innan man stoppar dom i ugnen, minst en timme. Så ge inte upp, utan testa det nästa gång! :)
Sanna bakblogg

Marie Gad
2017-06-19 @ 08:33:52
URL: http://bakeittillyoumakeit.blogg.se/

Gott det ser ut Sanna! :)

Svar: Tack så mycket! :)
Sanna bakblogg

madabouttea.se
2017-06-20 @ 10:21:56
URL: http://madabouttea.se/

Såå gott!!

Svar: Ja verkligen! :)
Sanna bakblogg

Anonym
2017-06-20 @ 11:53:48

Vilken fin blogg med smarriga recept!

Svar: Tack så mycket! :)
Sanna bakblogg

Classy
2017-06-20 @ 14:03:18
URL: http://Classy.blo.gg

Trevlig blogg med goda recept! Ett tips är att ha stora bilder på bakelserna i varje inlägg för det blir roligare att läsa då kram!

Svar: Vad kul att du gillar bloggen! Och tack för tipset, ska tänka på det i fortsättningen! Kram
Sanna bakblogg

Johanna Utterberg
2017-06-21 @ 11:53:22
URL: http://johannautterberg.blogg.se

Åh, måste baka macarons någon dag! :)

Svar: Ja, verkligen! De är jättegoda, och kul att baka! :)
Sanna bakblogg

sanna hyvärinen
2017-06-21 @ 16:20:47
URL: http://fashionjoint.se/

Tror Macarons är den finaste kakan som finns att kolla på, finns i så fina färger! :)

Svar: Ja, verkligen!
Sanna bakblogg

Felicia
2017-06-24 @ 13:54:14
URL: http://smilefellan.blogg.se

Vad duktig du är! När jag försökte baka macarons blev de inte lika snygga

Svar: Tack så mycket! Det är bara att öva, så ska du se att dina också blir bra tillslut! Testa mitt recept om du vill det! :)
Sanna bakblogg

Josäfin Andersson
2017-06-30 @ 10:21:37
URL: http://jossanamigo.blogg.se/

Åh har alltid velat prova baka dessa, kanske får ta tag i det nu! :D




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

sannasbakblogg.blogg.se

Sannas bakblogg

RSS 2.0