Chocolate chip kladdkaka

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
1,25 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2,5 dl chokladknappar (eller grovhackad choklad)
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
2. Smält smöret och ställ det åt sidan.
3. Rör ihop ägg, farinsocker och strösocker.
4. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör det till en jämn smet.
5. Rör sedan ner ca 2 dl av chokladknapparna. 
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter. Men rör om i mitten av kakan efter fem minuter, det förhindrar att all choklad hamnar i botten. 
7. Grädda tills kakan är klar. Känn med provsticka. Kakan ska vara genomgräddad i kanterna men kladdig i mitten. 
8. När kakan är färdiggräddad tar du ut den ur ugnen och strör över resten av chokladknapparna direkt. Låt svalna.
 
 Mums! 
Mikaela
2017-07-03 @ 17:57:46
URL: http://orsin.blogg.se

Åh så gott det ser ut :D

Frida G Svensson
2017-07-05 @ 15:04:16
URL: http://www.fridagsvensson.se

alltså shut up vad gott det ser ut!!

Maria
2017-07-11 @ 21:26:56
URL: http://minasnurrigatankar.blogg.se

Oj! Den såg riktigt god ut!
Måste prova detta recept, älskar choklad!

Lillemmish- mode - inspo - mamma till wille
2017-08-22 @ 11:58:36
URL: http://nouw.com/lillemmish

åh va gott =) kan du skicka receptet till min hotmail? vill testa göra de här i helg

/Emma




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

sannasbakblogg.blogg.se

Sannas bakblogg

RSS 2.0