Tigerkaka

Ingredienser: 
200 g smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 msk kakao
1 msk vanlijsocker
 
Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en kransform, ca 1,5 liter.
3. Rör smör och socker poröst.
4. Rör ner ett ägg i taget, under omrörning.
5. Bland i mjöl och bakpulver.
6. Tillsätt mjölken och blanda väl.
7. Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.
8. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
9. Häll hälften av den ljusa smeten i formen, sedan hela den mörka smeten och till sist restan av den ljusa smeten.
10. Dra runt med en gaffel lite så det blir marmorerat.
11. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme.
12. Låt kakan svalna innan du skär upp den. 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

sannasbakblogg.blogg.se

Sannas bakblogg

RSS 2.0