Ingredienser
Bulldeg:
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 tsk salt
15 dl vetemjöl
Kanelfyllning:
200 g smör
1,25 dl socker
1 dl farinsocker
2,5 msk kanel
Garnering:
1 ägg
pärlsocker
1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till ca 37 grader och häll den sedan över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt smör i klickar, socker, salt och det mesta utav mjölet. Arbeta degen väl, för hand 12 min eller i maskin 7 min. Låt degen vila i en halvtimme.
3. Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker, farinsocker ock kanel i en skål.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar.
5. Kavla ut degen till en avlång platta och bred ut fyllningen.
6. Rulla ihop degen och skär i bitar. Gör sedan detsamma med den andra delen av degen.
7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan jäsa under bakduk i en timme.
8. Sätt ugnen på 225 grader.
9. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Stö sedan över pärlsocker.
10. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
11. Låt bullarna svalna på galler.
Detta är mitt bästa recept på helt klassiska kanelbullar. Något som enligt mig alltid ska finnas på det svenska fikabordet. Receptet ger mellan 35-40 bullar. Och om inte alla blir uppätna samma dag som de bakas, så är det ingen fara. Jag brukar alltid frysa in minst hälften utav mina bullar, för att sedan kunna tina upp och ta fram senare.
Hur som helst så bjöd jag släkten på dessa idag, och de älskades verkligen, helt otroligt att dessa funkar för alla generationer. Detta recept är verkligen att rekommendera!
URL: http://livetiluxemburg.se/
ser gott ut :)