Rulltårta med jordgubbssylt

Ingredienser:
smör (+ smörpapper)
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en skvätt pressad citron 
1 dl jordgubbssylt
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 280 grader.
2. Smörj ett smörpapper med lite smör.
3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
4. Blanda sedan ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och citron.
5. Bred sedan ut smeten på smörpapper och grädda kakan i ugnen i ca 5 min.
6. Lägg ut ett smörpapper på arbetsbänken och strö ut ett tunt lager med socker.
7. Vänd upp den färdiggräddade kakan på smörpapperet och ta bort papperet som den bakades på.
8. Bre på jordgubbssylt medan kakan ännu är varm och rulla ihop den på längden.
9. Linda det sockrade sörpappret om kakan och låt svalna.
10. Ta av papperet och skär i skivor.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

sannasbakblogg.blogg.se

Sannas bakblogg

RSS 2.0